Απαιτείται ανατρεπτική πρόταση για την επόμενη μέρα

Ήρθε η ώρα των υγιών δυνάμεων της Ελλάδας να συνενωθούν. Και κοινωνικών και πολιτικών. Δεν στέκει πια καμιά αιτίαση, καμιά δικαιολογία.

Την Κυριακή αναμετρώνται το συναίσθημα με την λογική. Η υπευθυνότητα με τις σειρήνες μιας ελκυστικής τυφλής επανάστασης. Τα εύκολα όχι με τα δύσκολα να εξηγηθούν ναι.

Το δίλημμα όμως είναι συγκεκριμένο: Ευρωπαϊκή ή τριτοκοσμική Ελλάδα; Η προοπτική της Ευρωπαϊκής Ελλάδας δεν μπορεί την Κυριακή να είναι μόνο μνημόνια και λιτότητες. Ούτε και μπορεί να προτάσσεται αποκλειστικά ο τρόμος της καταστροφής.

Ο κόσμος – δικαίως – νοιώθει ότι καταστροφή θα είναι ούτως ή άλλως. Χρειάζεται λοιπόν το αφήγημα ενός αξιόπιστου καλύτερου αύριο. Πατριωτικού και ελπιδοφόρου. Που για να υπάρξει απαιτείται μεγαλη τόλμη από τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου. Αλίμονο αν το δίλημμα εξελιχθεί σε Τσίπρα ή Σαμαρά!


«Την ώρα που το ΟΧΙ είναι μη αναστρέψιμο, αλίμονο αν το δίλημμα εξελιχθεί σε Τσίπρα ή Σαμαρά!


Ο λαός δικαιούται να ξέρει από πριν τι προτείνουν οι δυνάμεις του Ναι να γίνει την επόμενη μέρα. Και οφείλουν να έχουν γενναία και τολμηρή πρόταση γι’ αυτό. Πρόταση ανατρεπτική που δεν θα βασίζεται στην επιστροφή ή την δικαίωση της ΝΔ όπως την ξέραμε πρίν. Αυτό θα είναι συνταγή εκλογικής αυτοκτονίας αυτή τη στιγμή. Πρόταση που να υπερβαίνει κόμματα, πρόσωπα, μικροπολιτική και ατζέντες.

Ότι και αν χώρισε στο παρελθόν, αυτή τη στιγμή δεν έχει θέση. Διότι είναι πολύ μικρότερο και ευτελές από το τεράστιο διακύβευμα.

Με την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλα θα μπορούν αύριο να διορθωθούν, με το κόστος τους βέβαια. Όλα όμως είναι ανατρέψιμα. Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη, θα είναι μη ανατρέψιμη.

Και την κρισιμότητα θα πρέπει να την αποδείξουμε στις ελάχιστες μέρες με πράξεις υπέρβασης, όλοι όσοι θέλουμε την Ελλάδα να μένει στην Ευρώπη.

Posted in Άρθρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *