Ε όχι! Δεν θα ντρεπόμαστε κιόλας που η Κύπρος το γύρισε.

IMFΗ Κύπρος πέρασε την 5η, 6η και 7η αξιολόγηση με επιτυχία. Εκταμιεύονται 378 περίπου εκατομμύρια από τους θεσμούς, ξεκινά από βδομάδας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα μειώσει  περαιτέρω δραματικά το επιτόκιο με το οποίο η Κύπρος δανείζεται, ενώ με την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη, η Κύπρος αποκτά πρόσβαση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 315 δις του Γιούνκερ.

Η Κύπρος παρουσίασε την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2015, βγήκε από την ύφεση, η ανεργία δειλά δειλά άρχισε να μειώνεται, νέα μαγαζιά, επιχειρήσεις, διεθνείς επενδύσεις, δειλά δειλά, ξεμυτίζουν, οι τράπεζες, δειλά δειλά και πάλι, ξεκινούν να δανείζουν, να αναδιαρθρώνουν και να λειτουργούν ως τράπεζες. Ο πρόεδρος είναι πλέον σε θέση να ανακοινώνει αναπτυξιακά έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων στις επαρχίες.


«Ανθρώπινη η αμφισβήτηση και οι αντιπαραβολές με την Ελλάδα. Όμως όχι, δεν θα καταδικάσουμε και τη λογική»


Λύθηκαν τα προβλήματα; ΟΧΙ

Τέλειωσε η δυστυχία δεκάδων χιλιάδων Κυπρίων; ΟΧΙ

Μπήκε όμως το υπόβαθρο για να λυθούν τα προβλήματα και να βρει ο κόσμος δουλειά. Ξεκίνησε η αντίστροφή, η θετική πορεία.

Αν η κυβέρνηση μάλιστα δεν λυγίσει στον λαϊκισμό και προχωρήσει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, τότε θα έχουμε μια πολύ καλύτερη Κύπρο από πριν και τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμα πιο γρήγορα.

Είναι και φυσιολογική και κατανοητή η γενική αμφισβήτηση και αγανάκτηση από τα όσα έχουν γίνει, αλλά και τα τραγελαφικά που συνεχίζουν να παρουσιάζονται μέσα από  αντιπαραθέσεις των Κυπριακών θεσμών. Ανθρώπινες και οι αντιπαραβολές και οι συγκρίσεις με το τι συμβαίνει με την Ελλάδα, άσχετο αν τα ζητήματα δεν είναι τα ίδια. Ταμείο ούτως ή άλλως, θα γίνει στο τέλος.

Όμως όχι. Επειδή υπάρχει αυτό το σκοταδιστικό κλίμα που θέλει να καταδικάσει την λογική και να την στείλει στο περιθώριο και που θέλει να κρατά τον τόπο στην περιδίνηση της τυφλής αμφισβήτησης, αλλά και επειδή η Ελλάδα δίνει μια διαφορετική μάχη, δεν θα φτάσουμε να κρύβουμε και να ντρεπόμαστε κιόλας επειδή ότι η Κύπρος το γύρισε!

Αντιθέτως, να ζητούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και αποφασιστικά πρέπει.

Posted in Άρθρα.

One Comment

  1. Η Κυπρος το γυρισε?? Και ολα αυτα επειδη ενα τριμηνο ειχαμε αναπτυξη?

    Η ανεργια δεν μειωθηκε.
    Ο μεσος μισθος που παει? Ολοι οι νεοι που παιρνουν 1000 ευρω μισθο και μενουν με τους γονεις τους.
    Οι τραπεζες μας εξακολουθουν να εχουν 60%! μη εξυπηρετουμενα δανεια και μας περιμενει μεγαλο ντομινο εξελιξεων.

    Και σεις οι ευρωφιλοι μιλατε γιατι μετα απο τοσα χρονια ειδαμε ενα τριμηνο αναπτυξης.

    Υποτιματε πληρως το τι σημαινει νομισματικη πολιτικη. Λες και ειναι κατι που δεν επηρεάζει την οικονομια.

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Εχει λογο που εκλεχτηκε και οι ττοππουζο-αππωμενοι Κυπραιοι να σταματησουν να εχουν αποψη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *