Όχι άλλα πειράματα

small-craneΤα τελευταία πέντε χρόνια υπήρξαν διδακτικά για ολόκληρο το λαό μας. Με τον κακό τρόπο δυστυχώς, όπως κάθε πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα στη ζωή. Πρώτα απ’ όλα αποδείχθηκε πόσο λανθασμένη πεποίθηση είναι το ότι “όλοι είναι οι ίδιοι”. Δεν είναι. Κατέρρευσε η πρόφαση ότι τα κόμματα και οι ιδεολογίες δεν έχουν καμία σημασία και καμία αξία στην καθημερινότητα του καθενός μας, πολύ περισσότερο στην πορεία του τόπου μας. Έχουν τεράστια επίδραση. Καταδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο ότι η πολιτική δεν είναι κάτι ξένο, μακρυνό, που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το Κυπριακό. Αφορά την κάθε δραστηριότητά μας.

Η τελευταία πενταετία επιβεβαίωσε με τον χειρότερο τρόπο τη σοφή εκείνη φράση του Αβραάμ Λίνκολν, που ανέφερε ότι “Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.” Και πράγματι, μια ολόκληρη γενιά Κυπρίων νέων δεν θα έχουν ποτέ το δικαίωμα να δημιουργήσουν στα πιο παραγωγικά τους χρόνια. Έχουν καταδικαστεί απλά να παλεύουν για να επιβιώσουν, χάνοντας τα ομορφότερα και πιο προκλητικά τους χρόνια. Απόρρεια πολλών πραγμάτων, αλλά και – σε πολύ μεγάλο βαθμό – της ψήφου των Κυπρίων πολιτών πέντε χρόνια προηγουμένως.


Γιατί πιστεύω ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι η καλύτερη επιλογή για την Κύπρο


Σε λίγες μέρες ο καθένας μας καλείται ξανά να επιλέξει την μελλοντική πορεία του τόπου και ποιος είναι ο καταλληλότερος για να τη φέρει σε πέρας. Οι εκλογές είναι ψήφος σε συγκεκριμένες επιλογές που υπάρχουν σε συγκεκριμένα ψηφοδέλτια. Δεν είναι διαδικασία έκφρασης συμπάθειας, ούτε μέσο διαμαρτυρίας. Οι αποφάσεις μας, κρίνουν πολύ περισσότερα από μια απλή πενταετία. Αυτή τη στιγμή ο καθένας μας έχει μπροστά τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Σταύρο Μαλά και τον Γιώργο Λιλλήκα. Επί αυτών θα αποφασίσουμε. Μέσω αυτής μας της επιλογής, θα προδιαγράψουμε όχι μόνο το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και την επανάκαμψη από την εξαιρετικά δυσχερή θέση και καθόλου τιμητική στην οποία έχουμε σήμερα βρεθεί.

Δεν είναι μυστικό, ούτε και προκαλεί έκπληξη, ότι η δική μου επιλογή είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Σημαντικό όμως θεωρώ το γιατί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γιατί πιστεύω ότι είναι η ορθότερη λύση για την Κύπρο σήμερα.

Οι Έλληνες της Κύπρου, είμαστε άνθρωποι εξωστρεφείς, εργατικοί, φιλοπρόοδοι και υπερήφανοι σε υπερβολικό πολλές φορές βαθμό. Καταφέραμε να αναγεννήσουμε τη χώρα μας μετά από μια τεράστια καταστροφή, αλλά και να της δώσουμε το απαραίτητο κύρος και αξιοπρέπεια για να μπορέσει και να αναπτυχθεί οικονομικά και να πετύχει την ένταξη στην Ευρώπη, παρά το ιδιαίτερο της πρόβλημα. Αυτά είναι τα στοιχεία που χρειαζόμαστε ξανά, για να πετύχουμε τόσο την οικονομική ανάκαμψη, όσο και την απάλειψη της αδυναμίας μας να χειριστούμε το Εθνικό πρόβλημα.

Για να ξεπεράσουμε το που έχουμε βρεθεί, πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει και που στεκόμαστε. Ο Νίκος Αναστασιάδης προσφέρει σήμερα τη μόνη ουσιαστική και πραγματιστική πρόταση εξουσίας. Μια επιλογή που επιχειρεί να κτίσει στο τι πραγματικά έχουμε και όχι να διαμαρτυρηθεί για το τι δεν έχουμε ή τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει για να μη φθάσουμε εδώ. Είναι η μόνη πρόταση θεωρώ, που με σχέδιο και σύστημα εξουσίας, θέλει να διαχειριστεί στη ρίζα του το πρόβλημα και να δημιουργήσει προοπτικές επανεκκίνησης της χώρας. Είναι – πάνω απ’ όλα – η μόνη υποψηφιότητα που προσφέρει δυνατότητες συνεννόησης με τον έξω κόσμο. Που πραγματικά γνωρίζει πως λειτουργεί ο έξω κόσμος. Γιατί χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά, θα συνεχίσουμε την πορεία στο πουθενά.

Πριν από πέντε χρόνια, πήραμε ως λαός ένα δημοκρατικό μεν, αλλά τεράστιο ρίσκο. Να αναδείξουμε στην προεδρία άνθρωπο που δεν μπορούσε να αντιληφθεί και να διαχειριστεί τον σύγχρονο κόσμο. Που έμενε κολλημένος σε ιδεοληψίες και αγκυλώσεις από το χθες. Που με χθεσινές απαντήσεις επιχειρούσε να δώσει λύσεις σε αυριανά ερωτήματα. Το ερώτημα είναι: μας παίρνει σήμερα να συνεχίσουμε το ίδιο πείραμα με τον κ. Μαλά, ή να πάμε σε ένα νέο, ακόμη πιο επικίνδυνο, με τον κ. Λιλλήκα; Κατά τη γνώμη μου όχι.

Posted in Άρθρα.

3 Comments

  1. Εξαιρετικός, Μιχάλη! Το στοίχημα είναι να μην υπάρξει χαμένη γενιά αυτή των σημερινών 25ρηδων! Καλή ψήφο!

  2. Πραγματικα μενω αναυδος με τις ιδεες και τις σκεψεις ενος νεου . Προσπαθει να μας πειση να δωσουμε την ψηφο μας σε ενα υποψηφιο ο οποιος εκφραζει την παλλια φρουρα ,σε ενα διεφθαρμενο πολιτικα ,σε ενα ανθρωπο που εχει κατακρεμηση τις αξιες ,οικογενεια,πατριδα. Πραγματι η ψηφος μας θα πρεπει να καθωριση των μελλον των παιδιων μας και ακομη περισσοτερο των επομενων γενεων,γιαυτο θα πρεπει να σκεφτουμε διπλα και τριπλα ποιον θα ανεβασουμε στο προεδρικο θωκο. Εχουμε μπροστα μας τρεις επιλογες, εχουμε μπροστα τρια βιογραφικα σημειωματα που καταγραφουνε τα εργα και τις ημερες του καθενος απο τους τρεις. Εχουμε ενα πολιτικο γαλουχημενο με στην σχολη του φασισμου με πνευματικο πατερα τον προδοτη Γριβα και γιο πραξηκοπηματια ,ενος επιορκου αστυνομικου που ενω εδωσε ορκο οτι θα την υπερασπιζεται ,την πολεμησε και συνεβαλε στην καταλυσης της,εχουμε επισης ενα πολιτικο φιλοδοξο μεν ,αλλα για χαρη ενος πεισματος προσπαθει να μας κανει το ασπρο ,μαυρο. Ενα πολιτικο που οχι μονο εκμεταλευτηκε τις κατα καιρους θεσεις τους σε νευραλγικα ποστα για ιδιο οφελος αλλα εχει γυρισει και εχει αλλαξει πολιτικες ιδεες μονο και μονο για να γινει προεδρος,δινοντας μαλιστα υποσχεσεις που ουτε ο ιδιος τις πιστευει ,και εχουμε και ενα νεο ,οχι μονο ηλικιακα αλλα και χωρις κανενα ψεγαδι η οτιδηποτε που να καταμαρτυρει οτι εκανε κατι ασχημο η καμμια απατεωνια,με νεες και προοδευτικες ιδεες, με ενα προγραμμα διακυβερνησης του τοπου που πραγματι διαβαζοντας το καποιος λεει οτι ειναι ενα μανιφεστο γεματο ιδεες και προτασεις που πραγματικα βγαζουν τον τοπο απο τα σημερινα αδιεξοδα και δινουν μια προοπτικη για το αυριο και για το μονο πουτον κατηγορουν ειναι δηθεν θα συνεχισει την πολιτικη του Δημητρη Χριστοφια. Δεν επεισελθω ,αν διακυβερνησε καλα η κακα ο Χριστοφια ,αν και εχω αποψη γιαυτο αλλα ο Κυπριακος λαος θα πρεπει να κρινει καποιο υποψηφιο απο το ποιος ειναι και ποσο αξιοπιστος ειναι να φερει εις περας αυτα που υποσχετε να κανει και αυτος δεν ειναι αλλος απο τον Σταυρο Μαλα !!!

  3. Αντιλαμβάνομαι Σωτήρη μιλάς για την πολιτική συνέπεια του κ. Μαλά, ενός από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Ναι στο δημοψήφισμα και συμμετέχοντες στην σχετική πλατφόρμα, ο οποίος μας είπε ότι τότε ήταν πολίτης και δεν μπορούσε να κρίνει σωστά, ενώ από την μέρα που έγινε υποψήφιος επήλθε επιφοίτηση και κρίνει διαφορετικά ως ηγέτης…
    Περι προγραμμάτων και συστήματος εξουσίας, τα αποτελέσματα της “Δίκαιης Λύσης – Δίκαιης Κοινωνίας” κάποιοι μπορούσαμε να τα προβλέψουμε από πριν. Δυστυχώς πλέον τα ζήσαμε όλος ο λαός και τα μάθαμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *