"Ουσία της πολιτικής είναι να ανοίγει δρόμους για τη χώρα.
Να δημιουργεί καλύτερη ζωή για κάθε πολίτη.
Χρειαζόμαστε σήμερα μια βελούδινη πολιτική επανάσταση.
Να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή."
Image is not available

"Ήρθε η ώρα της σιωπηλής πλειοψηφίας.
Των παραγωγικών και δημιουργικών ανθρώπων που απαιτούν και δικαιούνται ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό κράτος."

"Ή σιωπηλή πλειοψηφία χρειάζεται να εκφραστεί.
Οι παραγωγικοί και δημιουργικοί άνθρωποι που απαιτούν και δικαιούνται ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό κράτος."

"Ή σιωπηλή πλειοψηφία χρειάζεται να εκφραστεί.
Οι παραγωγικοί και δημιουργικοί άνθρωποι που απαιτούν και δικαιούνται ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό κράτος."

Image is not available

Από το 2008 ανταλλάσσουμε απόψεις στο πιο ιστορικό πολιτικό blog της Κύπρου.

Image is not available
previous arrow
next arrow
Slider

Μπροστά, για μια βελούδινη πολιτική επανάσταση

Πολιτική, από την αρχή

Να σπάσουμε το διαζύγιο κοινωνίας και πολιτικής. Να κάνουμε, μια βελούδινη πολιτική επανάσταση. Με ήθος και καθαρότητα θέσεων να λέμε μόνο την αλήθεια και να πολιτευόμαστε σοβαρά και υπεύθυνα.

Έντιμο Συμβιβασμό στο Κυπριακό

Ήρθε η ώρα της σιωπηλής πλειοψηφίας. Όσων δεν είναι προκαταβολικά υπέρ ή ενάντια σε μια λύση. Όσων θέλουν να κάνουμε το παν για να απελευθερώσουμε τις πραγματικές δυνατότητες της Κύπρου μας.

Ριζική Μεταρρύθμιση

Θέλουμε ένα πρότυπο κράτους, με δικαιώματα, υποχρεώσεις, αξιόπιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Που θα προσφέρει μια καλύτερη ζωή στους πολίτες του και θα ανταποδίδει επαρκώς όσα παίρνει απ' αυτούς.

Τους Νέους και τη Μεσαία Τάξη

Ξεπερνούμε την νοοτροπία της "αρπακτής". Φτιάχνουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα στηρίζεται σε γερά θεμέλια και σε νέους τομείς. Δημιουργούμε έτσι μέλλον για τους νέους και αναγεννούμε τη μεσαία τάξη.

Δικαιοσύνη και Διαφάνεια παντού

Εμπεδώνουμε την αξιοκρατία και την αξιολόγηση όλων. Δίνουμε εφόδια στην δικαιοσύνη να κινείται πιο γρήγορα. Όλες οι δημόσιες δαπάνες δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, προσβάσιμες στον έλεγχο του κάθε πολίτη.

Ισχυρή Κεντροδεξιά Ιδεών

Θέλω ο ΔΗΣΥ να στηρίζει με σθένος την κεντροδεξιά ιδεολογία του στη Βουλή και την κοινωνία. Βασισμένοι σε αρχές και αξίες ελκύουμε νέα πρόσωπα, διαμορφώνουμε νέες ιδέες, παράγουμε αποτελεσματικές πολιτικές.
Έλα μαζί μας!

Έλα μαζί μας!

Στην πρώτη γραμμή, να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή!

Τελευταία Ενημέρωση

7.217 Πρωταρχικές Υποχρεώσεις

Μπαίνω στη βουλή με όλο μου τον εξοπλισμό: τις αξίες και τις θέσεις που σταθερά πρεσβεύω και από τις οποίες με γνωρίζετε. Με πλήρη επίγνωση των πολλών ευθυνών και των μεγάλων απαιτήσεων που – δικαίως – έχει από τον καθένα από εμάς ο κόσμος.

Πόσο “μάγκες” είμαστε άραγε;

Κανένας χωρισμός, ή ακόμα και παραστράτημα, δεν είναι δικαιολογία για να οπλίζεται το χέρι κανενός δολοφόνου. Και καμμία δολοφονία δεν αποτελεί ρομαντική ιστορία, ακόμη και αν ο δράστης αφαίρεσε και τη δική του τη ζωή.

Γιατί θα πάω στην εκδήλωση για την Αμμόχωστο

Tο Κυπριακό δεν κινδυνεύει με «Αμμοχωστοποίηση». Αυτό από το οποίο κινδυνεύει είναι η λησμονιά από μέρους των Κυπρίων και η πλήρης απαξίωση από μέρους των ξένων.

Επτά εισηγήσεις προς το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ

Στη συνεδρία του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού στις 10/6/2019, έχω καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για το μέλλον της παράταξης, που κωδικοποιούνται στα ακόλουθα επτά σημεία.

Τέσσερα σημεία προβληματισμού για τον ΔΗΣΥ

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν μπορεί να αφήνει κανέναν μας ικανοποιημένο. Μπορεί όμως και πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα και την ευκαιρία να διορθωθούν τα λάθη που απομακρύνουν τον κόσμο και την ελπίδα από τον ΔΗΣΥ και την πολιτική.

Εκείνοι απ’ εκεί και εμείς απ’ εδώ;

Έχει πολύ βάση η θέση ότι «παίζουμε στις καθυστερήσεις» του Κυπριακού. Το θέμα όμως είναι ότι δεν βλέπουμε ματς. Και δεν το βλέπουμε, από την ώρα που κανείς δεν δείχνει πρόθυμος να πάρει την μπάλα για να παίξει.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι κόμμα ιδεολογικό και όχι προσωπικό. Είναι κόμμα αρχών. Στηρίζεται σε βασικές ιδεολογικές αρχές, πιστεύει σ’ αυτές και προσδιορίζεται από αυτές.

Ομιλία στο μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Δεν είναι για να εδραιωθεί η Τουρκία στη μισή μας πατρίδα, με την ανοχή μάλιστα πολλών από εμάς, που έγινε θυσία ο Γρηγόρης Αυξεντίου.

Προτεινόμενα

Γλαύκος Κληρίδης και πολιτική ηθική

ο Γλαύκος Κληρίδης σίγουρα μπορεί να καταγραφεί ως ένας ατόφια αντισυστημικός πολιτικός που κατάφερε να μεγαλουργήσει «κοροϊδεύοντας» το ίδιο το σύστημα

Στην Κύπρο, το χαμόγελο επιστρέφει

Οι Κύπριοι έγραψαν μια νέα ιστορία γενναιότητας και ελπίδας. Σε αυτή την κοινωνία, την αποφασισμένη να ξανασηκώνεται περήφανα όρθια, δεν αξίζει να την τραβήξουν πάλι πίσω.

Facebook

Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousThursday, December 5th, 2019 at 3:56pm
Θα κάνω το παν για να σπάσει το αδιέξοδο μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας. Να βοηθήσω για να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα για λύση του Κυπριακού. Να εκφραστεί η σιωπηλή πλειοψηφία αυτού του τόπου. Οι νέοι και οι δημιουργικοί μας άνθρωποι, που δικαιούνται την προοπτική μιας καλύτερης ζωής στην Κύπρο. Η πολιτική είναι αλλιώς.

Η δήλωση μου σήμερα μετά την ανακήρυξη.
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousSunday, December 1st, 2019 at 4:30pm
7.217 πρωταρχικές υποχρεώσεις

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κάθε φίλο και συμπολίτη μου που τις τελευταίες ημέρες επικοινωνεί μαζί μου για να εκφράσει είτε την ικανοποίηση είτε τις προσδοκίες του σχετικά με τα καθήκοντα που αναλαμβάνω ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Απέναντι στην πατρίδα μου, τον εαυτό μου, την επαρχία μου τη Λευκωσία και – κυρίως – στους 7.217 συμπολίτες που με εμπιστεύθηκαν για να τους εκπροσωπήσω, έχω την υποχρέωση να δώσω ότι καλύτερο μπορώ στον χρόνο που απομένει, για να ανταποκριθώ σε αυτό που περιμένουν από εμένα.

Μπαίνω στη βουλή με όλο μου τον εξοπλισμό: τις αξίες και τις θέσεις που σταθερά πρεσβεύω και από τις οποίες με γνωρίζετε. Με πλήρη επίγνωση των πολλών ευθυνών και των μεγάλων απαιτήσεων που – δικαίως – έχει από τον καθένα από εμάς ο κόσμος. Με πίστη στην ανάγκη η πολιτική να είναι, με πράξεις, ανοικτή στην κοινωνία, ανοικτή στην οικονομία, ανοικτή στην αλλαγή. Και με γνώμονα τους 3 βασικούς στόχους που θέλησα εξ αρχής να υπηρετήσω, στη βάση των οποίων ζήτησα την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές:

1. Να εκπροσωπήσω τον παραγωγικό και δημιουργικό Κύπριο πολίτη, τους νέους και τη σιωπηλή πλειοψηφία αυτού του τόπου.
2. Να συνεισφέρω στην προσπάθεια να πετύχουμε έναν έντιμο και σωστό συμβιβασμό στο Εθνικό μας θέμα.
3. Να αλλάξουμε τα πράγματα στην πολιτική. Μια αλλαγή ουσίας, χωρίς λαϊκισμούς και συνθήματα, χωρίς μισόλογα και συμβιβασμούς σε ό,τι μας πληγώνει.

Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Πολλές φορές τη συμμερίζομαι απόλυτα. Γνωρίζω ακόμη ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει απομακρυνθεί από την πολιτική και νοιώθει απέχθεια. Τίποτα όμως δεν θα αλλάξει από απόσταση. Εάν θέλουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά ιδεών, εάν θέλουμε τις αναγκαίες ριζικές μεταρρυθμίσεις και εάν απαιτούμε αλλαγές ουσίας για να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή, θα πρέπει να το παλέψουμε οι ίδιοι.

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα ξανά να ευχαριστήσω όσους με πίστεψαν, όσους εργάστηκαν μαζί μου από τον καιρό της ΝΕΔΗΣΥ, της Πρωτοπορίας και των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που ακολούθησαν σε εθνικό επίπεδο. Όλους όσους, αξιωματούχους ή μη, συνεργαστήκαμε τόσο αποτελεσματικά στην Κυβέρνηση. Τους φίλους μου και την οικογένειά μου που δεν με εγκατέλειψαν ποτέ, παρά τις δυσκολίες, ιδιαίτερα αυτές των τελευταίων χρόνων. Τους ανθρώπους με τους οποίους στην πορεία χαθήκαμε. Ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε.

Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και στο κόμμα μου και τον Πρόεδρό του. Στην Σάββια Ορφανίδου και τη Ξένια Κωνσταντίνου με τις οποίες μπαίνουμε μαζί στη βουλή, αλλά και όλη την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια σε όσους σήμερα αποχωρούν και στον κ. Κασσίνη, σιδερένιος. Χρειαζόμαστε όλοι μια νέα αρχή και ελπίζω η σημερινή μέρα να τη σηματοδοτεί.

Από την πλευρά μου, η διαβεβαίωση που μπορώ να δώσω είναι ότι θα δώσω το άπαν των δυνάμεων μου για να πετύχουμε. Ότι θα στηρίζω αταλάντευτα αυτό που πιστεύω. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης των ιδεών μας. Ακόμη και αν αυτό κάποιες φορές σημαίνει σύγκρουση ή διαφωνία. Αυτό πιστεύω είναι το καθήκον απέναντι στην πατρίδα και τους συμπολίτες μου. Αυτό είναι η υποχρέωση απέναντι στην παράταξή μας και την ιστορία της.

Με απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης τιμής και της τεράστιας ευθύνης, θα βάλω τα δυνατά μου για να τιμήσω όσους με εμπιστεύθηκαν. Και στο τέλος, όλοι μας, αξίζουμε να κριθούμε από το αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ,

Μιχάλης
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousSaturday, November 16th, 2019 at 1:32pm
Μετονομάστηκε σήμερα η Λεωφόρος Ακαδημίας στην Αγλαντζιά σε Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη.
Εκφράζουμε την μεγάλη μας εκτίμηση στον Δήμο Αγλαντζιάς για την ιστορική αυτή πρωτοβουλία.
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousFriday, November 15th, 2019 at 5:05am
Έμελλε ο Γλαύκος Κληρίδης να μας αφήσει ανήμερα της επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
Σε ένα περίεργο παιγνίδι της μοίρας, όπου οι ερινύες συναντιούνται με την κληρονομιά μας, για να μας θυμίζουν το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα.
Αθάνατος!
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousFriday, September 27th, 2019 at 5:14pm
Εξαιρετικός και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis στην #UNGA.
Με το 1/3 της ομιλίας του να αφορά το Κυπριακό και σε πλήρη ταύτιση με τον Πρόεδρο Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades).
Σαφέστατος ως προς την επιδιωκόμενη λύση και την ετοιμότητά της Ελλάδας να συνδράμει στην επίτευξή της, με καθαρές κουβέντες για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, εκθέτει ξεκαθαρά την Τουρκική προκλητικότητα στην Αμμόχωστο, την Κυπριακή ΑΟΖ και τα χωρικά μας ύδατα.
Έχουμε ολική επαναφορά στο Εθνικό μας θέμα. Από την πλευρά μας και τη Διεθνή κοινότητα τουλάχιστον.
(από το 12ο λεπτό)
Michalis Sophocleous
Live Streaming
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
youtube.com
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousThursday, September 26th, 2019 at 6:43am
Η ώρα του Προέδρου

Η ανάγκη ο Προέδρος της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο προς τη Διεθνή Κοινότητα, όσο και το εσωτερικό μέτωπο, είναι πλέον αδήριτη. Η εθνική και οικονομική επιβίωση των Ελλήνων της Κύπρου στην πατρίδα μας, είναι πολύ σοβαρό θέμα για να μετατρέπεται σε άρτο και θεάματα.

Δημοσιοποίηση πρακτικών συναντήσεων όπως η περσινή -μονομερώς μάλιστα όπως κάποιοι ζητούν- θα ήταν νέα, ανεπίτρεπτη και ζημιογόνα διπλωματική πρακτική. Πρακτικά δημοσιοποιούνται μόνο συμφωνημένα. Αλλιώς μπαίνεις σε νέο πινγκ πονγκ για το ποιος δεν είναι ελέφαντας. Μόνο να χάσουμε έχουμε, υπερασπιζόμενοι τα όσα είχαμε μέχρι πρόσφατα κατοχυρωμένα.

Στο επεισόδιο των διαδρόμων του ΟΗΕ όμως, ξεδιπλώθηκε η Τουρκική επιχειρηματολογία για την αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού. Στις επικλήσεις του Τούρκου ΥπΕξ, που χρησιμοποιούνται από καιρό σε διπλωματικό επίπεδο και έγιναν πλέον δημόσιες, απαιτούνται απαντήσεις χθες.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι προθέσεις μας διεθνώς αμφισβητούνται, ανεξαρτήτως τι λέμε μεταξύ μας. Δικαίως ή αδίκως, είναι δευτερεύων αυτή τη στιγμή. Στην ομιλία και τις επαφές του ΠτΔ στη ΓΣ, χρειάζονται οι πειστικότερες των τοποθετήσεων για το που στοχεύουμε και πως μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Με την επιστροφή του δε, ο ίδιος ο ΠτΔ, με καθαρές κουβέντες, να αναλύσει στο λαό τις σκέψεις και προθέσεις του για το μέλλον της Κύπρου, το πλάνο για την ανάσχεση της Τουρκικής επιθετικότητας σε ξηρά και θάλασσα και την αποτροπή νέων, σοβαρών, τετελεσμένων.

Καθώς επίσης και το πως θα αποφύγουμε τις μεγάλες οικονομικές συνεπειες που μπορεί να επιφέρει εκ νέου μια πολιτική αστάθεια. Διότι, αποδείχθηκε περίτρανα με Φατίχ, Γιαβούζ και Αμμόχωστο, ότι η απρόσκοπτη διατήρηση της κατάστασης ως έχει, αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Είναι η ώρα του Προέδρου. Του πολιτικού που με ισχυρή πλειοψηφία ο λαός επέλεξε να διαχειριστεί τις τύχες και το μέλλον του.

Twitter