"Ουσία της πολιτικής είναι να ανοίγει δρόμους για τη χώρα.
Να δημιουργεί καλύτερη ζωή για κάθε πολίτη.
Χρειαζόμαστε σήμερα μια βελούδινη πολιτική επανάσταση.
Να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή."
Image is not available

"Ήρθε η ώρα της σιωπηλής πλειοψηφίας.
Των παραγωγικών και δημιουργικών ανθρώπων που απαιτούν και δικαιούνται ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό κράτος."

"Ή σιωπηλή πλειοψηφία χρειάζεται να εκφραστεί.
Οι παραγωγικοί και δημιουργικοί άνθρωποι που απαιτούν και δικαιούνται ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό κράτος."

"Ή σιωπηλή πλειοψηφία χρειάζεται να εκφραστεί.
Οι παραγωγικοί και δημιουργικοί άνθρωποι που απαιτούν και δικαιούνται ένα σύγχρονο και ανταποδοτικό κράτος."

Image is not available

Από το 2008 ανταλλάσσουμε απόψεις στο πιο ιστορικό πολιτικό blog της Κύπρου.

Image is not available
previous arrow
next arrow
Slider

Μπροστά, για μια βελούδινη πολιτική επανάσταση

Πολιτική, από την αρχή

Να σπάσουμε το διαζύγιο κοινωνίας και πολιτικής. Να κάνουμε, μια βελούδινη πολιτική επανάσταση. Με ήθος και καθαρότητα θέσεων να λέμε μόνο την αλήθεια και να πολιτευόμαστε σοβαρά και υπεύθυνα.

Έντιμο Συμβιβασμό στο Κυπριακό

Ήρθε η ώρα της σιωπηλής πλειοψηφίας. Όσων δεν είναι προκαταβολικά υπέρ ή ενάντια σε μια λύση. Όσων θέλουν να κάνουμε το παν για να απελευθερώσουμε τις πραγματικές δυνατότητες της Κύπρου μας.

Ριζική Μεταρρύθμιση

Θέλουμε ένα πρότυπο κράτους, με δικαιώματα, υποχρεώσεις, αξιόπιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Που θα προσφέρει μια καλύτερη ζωή στους πολίτες του και θα ανταποδίδει επαρκώς όσα παίρνει απ' αυτούς.

Τους Νέους και τη Μεσαία Τάξη

Ξεπερνούμε την νοοτροπία της "αρπακτής". Φτιάχνουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα στηρίζεται σε γερά θεμέλια και σε νέους τομείς. Δημιουργούμε έτσι μέλλον για τους νέους και αναγεννούμε τη μεσαία τάξη.

Δικαιοσύνη και Διαφάνεια παντού

Εμπεδώνουμε την αξιοκρατία και την αξιολόγηση όλων. Δίνουμε εφόδια στην δικαιοσύνη να κινείται πιο γρήγορα. Όλες οι δημόσιες δαπάνες δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, προσβάσιμες στον έλεγχο του κάθε πολίτη.

Ισχυρή Κεντροδεξιά Ιδεών

Θέλω ο ΔΗΣΥ να στηρίζει με σθένος την κεντροδεξιά ιδεολογία του στη Βουλή και την κοινωνία. Βασισμένοι σε αρχές και αξίες ελκύουμε νέα πρόσωπα, διαμορφώνουμε νέες ιδέες, παράγουμε αποτελεσματικές πολιτικές.
Έλα μαζί μας!

Έλα μαζί μας!

Στην πρώτη γραμμή, να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή!

Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο “μάγκες” είμαστε άραγε;

Κανένας χωρισμός, ή ακόμα και παραστράτημα, δεν είναι δικαιολογία για να οπλίζεται το χέρι κανενός δολοφόνου. Και καμμία δολοφονία δεν αποτελεί ρομαντική ιστορία, ακόμη και αν ο δράστης αφαίρεσε και τη δική του τη ζωή.

Γιατί θα πάω στην εκδήλωση για την Αμμόχωστο

Tο Κυπριακό δεν κινδυνεύει με «Αμμοχωστοποίηση». Αυτό από το οποίο κινδυνεύει είναι η λησμονιά από μέρους των Κυπρίων και η πλήρης απαξίωση από μέρους των ξένων.

Επτά εισηγήσεις προς το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ

Στη συνεδρία του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού στις 10/6/2019, έχω καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για το μέλλον της παράταξης, που κωδικοποιούνται στα ακόλουθα επτά σημεία.

Τέσσερα σημεία προβληματισμού για τον ΔΗΣΥ

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν μπορεί να αφήνει κανέναν μας ικανοποιημένο. Μπορεί όμως και πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα και την ευκαιρία να διορθωθούν τα λάθη που απομακρύνουν τον κόσμο και την ελπίδα από τον ΔΗΣΥ και την πολιτική.

Εκείνοι απ’ εκεί και εμείς απ’ εδώ;

Έχει πολύ βάση η θέση ότι «παίζουμε στις καθυστερήσεις» του Κυπριακού. Το θέμα όμως είναι ότι δεν βλέπουμε ματς. Και δεν το βλέπουμε, από την ώρα που κανείς δεν δείχνει πρόθυμος να πάρει την μπάλα για να παίξει.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι κόμμα ιδεολογικό και όχι προσωπικό. Είναι κόμμα αρχών. Στηρίζεται σε βασικές ιδεολογικές αρχές, πιστεύει σ’ αυτές και προσδιορίζεται από αυτές.

Ομιλία στο μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Δεν είναι για να εδραιωθεί η Τουρκία στη μισή μας πατρίδα, με την ανοχή μάλιστα πολλών από εμάς, που έγινε θυσία ο Γρηγόρης Αυξεντίου.

Τελετή Παράδοσης Διευθυντή του Γραφείου του ΠτΔ – Video

Θέλω να πιστεύω ότι έχω επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον μου απέναντί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολίτες του τόπου μας.

Προτεινόμενα

Γλαύκος Κληρίδης και πολιτική ηθική

ο Γλαύκος Κληρίδης σίγουρα μπορεί να καταγραφεί ως ένας ατόφια αντισυστημικός πολιτικός που κατάφερε να μεγαλουργήσει «κοροϊδεύοντας» το ίδιο το σύστημα

Στην Κύπρο, το χαμόγελο επιστρέφει

Οι Κύπριοι έγραψαν μια νέα ιστορία γενναιότητας και ελπίδας. Σε αυτή την κοινωνία, την αποφασισμένη να ξανασηκώνεται περήφανα όρθια, δεν αξίζει να την τραβήξουν πάλι πίσω.

Facebook

Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousTuesday, July 16th, 2019 at 8:03pm
Η πρόταση Ακκιντζί (Τουρκίας), που συμπεριλαμβάνει - μεταξύ πολλών άλλων - και τη δυνατότητα ενός μη αναγνωρισμένου κράτους να συνάπτει συμφωνίες εκμετάλλευσης και να εκμεταλλεύεται υδρογονάνθρακες, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Και - επιτρέψτε μου - να σχολιάσω την αφέλεια με την οποία ορισμένοι - χωρίς καν να την μελετήσουν - έσπευσαν να την υιοθετήσουν υπό όρους όπως την διευθέτηση του θέματος της ΑΟΖ.

Από την άλλη, δεν έχει νόημα η τυφλή και στεγνή απόρριψή της πρότασης, διότι έτσι θα εξυπηρετηθούν οι στόχοι της Τουρκίας να έχει συγχωροχάρτι για τις έκνομες ενέργειές της. Αυτό που - κατά τη γνώμη μου - χρειαζόμαστε σήμερα είναι δύο πράγματα.

1. Μια δυναμική και αξιόπιστη πρωτοβουλία που να επικεντρώνεται στην ουσία της λύσης του Κυπριακού και δεν θα καθιστά το Εθνικό μας ζήτημα, ζήτημα ενεργειακών πόρων, όπως η Τουρκία επιδιώκει. Με συγκεκριμένους στόχους που σύντομα (τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη για παράδειγμα) θα επιτρέπουν την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που είχαν μείνει.

2. Πρωτοβουλίες που θα αφαιρούν από την Τουρκία την πρόφαση περί της προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Προσωπικά, μέρες πριν την πρόταση Ακκιντζί, είχα εισηγηθεί την συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στο Ταμείο που η Κυπριακή Δημοκρατία με την έγκριση της Βουλής δημιούργησε, για τη διαχείριση των εσόδων από τους Υδρογονάθρακες. Έχουν ακουστεί και άλλες αξιόλογες προτάσεις προς την κατεύθυνση του να πείσει η πλευρά μας ότι εννοεί την ακριβοδίκαιη αξιοποίηση των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες.

Δυστυχώς τέτοιες σκέψεις και προτάσεις έχουν απορριφθεί.

Υπενθυμίζω ότι το 1998 ο Γλαύκος Κληρίδης είχε προτείνει τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στην διαπραγματευτική ομάδα για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Η πρόταση του είχε απορριφθεί, ενώ η πλευρά μας απαλλάχθηκε του βάρους ότι ενεργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη την Τουρκοκυπριακή κοινότητα.
Michalis Sophocleous
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousSunday, July 14th, 2019 at 1:16pm
Ναι, είναι αληθές αυτό που αναφέρει η εφημερίδα "Η Καθημερινή" ότι κατά τη θητεία μου στην Προεδρία είχαμε εγκαταστήσει σύγχρονους, τεχνολογικά προηγμένους μηχανισμούς συντονισμού και παρακολούθησης του Κυβερνητικού έργου, αντίστοιχους αντιλαμβάνομαι με αυτούς που ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει σήμερα στην Ελλάδα.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, αλλά και με την κρίσιμη συνδρομή όλων των τότε υπουργών και αξιωματούχων, δουλέψαμε μερόνυχτα για τρεις μήνες, 7 μέρες τη βδομάδα, φέραμε το έργο σε πέρας και το λειτουργήσαμε για όσο ήμουν εκεί.

Δεν γνωρίζω πως γίνεται ο συντονισμός των μεταρρυθμίσεων, των έργων και των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης σήμερα. Αυτό για τo οποίο είμαι βέβαιος, είναι ότι στη σύγχρονη διακυβέρνηση το Προεδρικό πρέπει να είναι ένα σύγχρονο πολιτικό στρατηγείο. Ειδικά λόγω του τρόπου που είναι δομημένο το Κυπριακό κράτος.
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousTuesday, July 2nd, 2019 at 1:06pm
Κανένας χωρισμός, ή ακόμα και παραστράτημα, δεν είναι δικαιολογία για να οπλίζεται το χέρι κανενός δολοφόνου. Και καμμία δολοφονία δεν αποτελεί ρομαντική ιστορία, ακόμη και αν ο δράστης αφαίρεσε και τη δική του τη ζωή.
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousThursday, June 27th, 2019 at 1:21pm
Αν εμείς οι ίδιοι στεκόμαστε απαθής στην προοπτική να χάσουμε και την Αμμόχωστο, τότε γιατί να ενδιαφερθούν οι ξένοι;
Γι’ αυτό και καλώ τον κάθε κύπριο πατριώτη να αφυπνιστούμε μαζί εκεί. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για την πατρίδα μας.
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousWednesday, June 12th, 2019 at 1:38pm
Είναι θλιβερό που τα επιχειρήματα του ΑΚΕΛ εναντίον του νομοσχεδίου Μενέντεζ / Ρούμπιο, προσομοιάζουν εκείνων με τα οποία απέρριψε το Αμερικανο-Βρετανικο-Καναδικό σχέδιο του 1978.
Τότε που μας έδιναν την Αμμόχωστο και δεν δεχθήκαμε γιατί η πρόταση ήταν... ιμπεριαλιστικής προέλευσης...
Michalis Sophocleous
Michalis SophocleousTuesday, June 11th, 2019 at 2:05pm
Οι εισηγήσεις μου για το μέλλον της παράταξης, όπως τις κατέθεσα κατά τη συνεδρία του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού της 10/6/2019, κωδικοποιημένες σε επτά σημεία.

Twitter