Δεν πείσαμε ότι Η Πολιτική είναι αλλιώς!

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους 5,124 συμπολίτες μου που αγκάλιασαν την δική μου πρόταση για μια διαφορετική πολιτική φιλοσοφία και την στήριξαν με την ψήφο τους. Να ευχαριστήσω ακόμη περισσότερο τους πάρα πολλούς ανθρώπους που δούλεψαν στο πλάι μου εθελοντικά και θυσίασαν ένα σωρό πράγματα, για να καταφέρουμε να πείσουμε ότι “Η πολιτική είναι αλλιώς”. Είναι φίλοι μου. Τους χρωστάω πολλά! Πιστεύω ότι κάναμε ότι ήταν δυνατό στο πλαίσιο του απόλυτα αξιοπρεπή προεκλογικού αγώνα που δώσαμε. Κάθε εκλογές όμως κρίνονται από το αποτέλεσμα τους. Δεν πείσαμε και καταλαβαμε την καθόλου τιμητική 17η θέση. Το ότι δεν πετύχαμε αφορά εμάς και κανέναν άλλο.

Αισθάνομαι την ανάγκη μόνο να απολογηθώ για το κακό αποτέλεσμα προς όσους πίστεψαν σε μένα και την πολιτική μου πρόταση. Έτσι είναι όμως η πολιτική! Σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ξανά πρώτο κόμμα με ένα καλό ποσοστό και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε ξανά η πολιτική δύναμη στην οποία στηρίζει την ελπίδα του ο Κυπριακός λαός για να έρθει η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Από την πλευρά μου, έχω απόλυτα ήσυχη τη συνείδηση μου διότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια με τον μοναδικό τρόπο που ήθελα, τον εντελώς πολιτικό. Επικεντρωμένος στην πολιτική ουσία και πουθενά αλλού. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον, εκφράζοντας την άποψη μου όπου μπορώ. Και βλέπουμε!

Σας ευχαριστώ.

Μιχάλης

Posted in Άρθρα.

45 Comments

  1. Και τώρα που τέλειωσε και η προεκλογική και οι εκλογές, υποθέτω θα τηρήσεις αυτό που είχες δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη σου: ότι θα δώσεις στη δημοσιότητα τα ποσά που δαπανήθηκαν για την -ομολογουμένως εντυπωσιακή- προεκλογική σου καμπάνια.

  2. Μιχάλη μου, είναι φανερό ότι σε αυτό το στάδιο η δική σου εναλλακτική πολιτική πρόταση δε βρήκε την ανταπόκριση που θα έπρεπε από το εκλογικό σώμα καθώς αυτή ήταν πρωτοφανής και κόντρα στις πρακτικές που επιδιώκουν τη παγίωση του κατεστημένου. Όμως, η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ο αγώνας για θέσεις αρχών είναι διαχρονικός και σε καμιά περίπτωση δεν εξαντλείται σε μια εκλογική αποτυχία. Είναι χρέος προς τον εαυτό σου, σε αυτούς που πιστεύουν σε εσένα και ελπίζουν στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας αλλά και στην επανένωση του τόπου. Ελπίζω ότι, θα τύχεις της δέουσας αξιοποίησης σε μια προσπάθεια για προσέλκυση στο κόμμα των νέων ανθρώπων, οι οποίοι δυστυχώς τηρούν επικίνδυνες αποστάσεις από την πολιτική ζωή.

  3. Μια νέα δυναμική αναπτύσσεται από σήμερα. Συγχαρητήρια για τον έντιμο, αξιοπρεπή και ευθύ νέο πολιτικό λόγο που εγκαινίασες φίλε Μιχάλη.
    Nearchos Nearchou

  4. Συγχαρητήρια, Μιχάλη! Την επόμενη φορά ακόμα καλύτερα! Ό,τι καλύτερο σού εύχομαι!

  5. Michali mou sygharitiria…Edwses mia axioprepestati maxi…Ependieis gia to mellon…!!!!

  6. Κρίμα … Φαίνεται ότι αυτοί που γεννήθηκαν μέσα στο κόμμα δεν απολαμβάνουν τα προνόμια των ‘αλεξιπτωτιστών’.

  7. sixaritiria Mixali mou,ka8e arxi ine diskoli,alla oi kopoi kai oi prosdokies su 8a andamif8oun.emis imaste panda dipla sou.

  8. Ένα είναι σίγουρο από αυτές τις εκλογές. Ο πολιτικός κόσμος είναι δύσκολο να αλλάξει.
    Θέλει πολύ πείσμα στο στόχο μόνο τότε μπορεί να βελτιωθεί
    Εσύ Μιχάλη μου έδωσες τι δική σου μάχη και σιγουρα δεν πρέπει πότε να σταματήσεις να εκφράζεις την άποψη σου με κάθε τρόπο. Μόνο όταν επιμένεις τους στόχους σου κερδίζεις.

  9. Ήταν μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Δεν κέρδισε η πολιτική που είναι αλλιώς αλλά οι “αλλιώς”

  10. Emis prepei na se efxaristisoume, pou mas ekanes na niosoume xana konta se afta pou mas ekfrazoun tosa xronia. Me anthropous san esena niothoume dinatoi. Min ta vazeis kato kai oi kopoi den pane xamenoi. Emis panta dipla sou!!!

  11. Michali mou………………….twra einai i arxi………….synexise tha dikaiwtheis ti axizeis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. Καλή συνέχεια, Μιχάλη! Το μέλλον είναι μπροστά…

  13. Mixali, auth htan h ”arxh” ‘ thn epomenh fora tha einai polu kalutera! Eimaste polloi auth pou pisteuoume oti H POLITIKH EINAI ALIWS…

  14. Μιχάλη μου τώρα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Είμαστε δίπλα σου και εμείς που σε στηρίξαμε κοιμόμαστε με καθαρή συνείδηση. Πολιτεύτηκες έντιμα και “νούσιμα” :-)))

  15. Μιχάλη μου, κάθε αρχή και δυσκολή…δεν είσαι για τα εύκολα εσύ! Έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου!

  16. Δεν είναι λάθος να είσαι σωστός. Δύσκολο είναι και θέλει ακόμα περισσότερη προσπάθεια. Το αποτέλεσμα μας πεισμώνει για την επόμενη φορά. Η Πολιτική είναι αλλιώς αλλά το μύνημα μας χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσει εκεί που πρέπει. Μαζί σου

  17. Ακομα πιο προκλητικό για σενα Μιχαλη, οι επομενες βουλευτικες ειναι πολυ “κοντα”…..

  18. Michali mou edwses ena apistevto agwna. Egw proswpika eimai poli perofani pou se psifisa kai pistevw pws kai oi 5124 to idio aisthanontai.Den xreiazetai na apologitheis se kanena. To apotelesma omws se sinartisi me ta genikotera apotelesmata (poioi eklegisan)prepei na provlimatisei poly kosmo, pollous “Dimokratikous” sinagermikous.Koita na xekourasteis…tha eimaste dipla sou….

  19. Μιχάλη οι αγώνες, οι αξίες, οι ιδεολογίες, τα πιστεύω και η ειλικρίνεια μαζί με τη τιμιότητα δύσκολα αμοίβονται σε μια προεκλογική εκστρατεία! οι εκλογές ειναι ένα παιχνίδι που δύσκολα το αντιλαμβάνεσαι, όταν είσαι άμεσα εμπλεκόμενος. Κουρ…άγιο λοιπόν, γιατί ΑΞΙΖΕΙΣ και έχεις κάθε δικαίωμα να διεκδηκάς μιά θέση στη Βουλή, γιατί τη θέση σου στη πολιτική ζωή αυτού του τόπου την έχεις και μάλιστα με πολύ “καλό” όνομα, γιατί το έχεις κερδίσει με τους κόπους σου και τις αξίες σου τόσα χρόνια.See More

  20. προχώρα λοιπόν με το μέτωπο ψηλά και εμάς υποστηρικτές σου!!!

  21. Μιχαλη μου, για να δείξεις στον κοσμο οτι η πολιτικη ειναι αλλιως, χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια..Εγινε η αρχη…Τωρα, ολοι εμεις που ειχαμε την τιμη να δουλεψουμε διπλα σου, περιμενουμε τη συνεχεια…Ειμαστε ολοι περιφανοι για σενα και θα ειμαστε παντα διπλα σου! χχχ

  22. sorry to hear about the loss Michali… i am too far to be actively involved but i thought i would share this “motivational” piece Lincoln “Failures” List
    Lost job in 1832.
    Defeated for state legislature in 1832.
    Failed in business in 1833.
    Elected to state legislature in 1834.
    Sweetheart died in 1835.
    Had nervous breakdown in 1836.
    Defeated for Speaker in 1838.
    Defeated for nomination for Congress in 1843.
    Elected to Congress in 1846.
    Lost renomination in 1848.
    Rejected for land officer in 1849.
    Defeated for U.S. Senate in 1854.
    Defeated for nomination for Vice President in 1856.
    Again defeated for U.S. Senate in 1858.
    Elected President in 1860.

  23. για να φτάσεις στον προορισμό σου, μετά το πρώτο βήμα χρειάζεται και το δεύτερο.

  24. Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
    μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
    «Τώρα δυο χρόνια πέρασαν που γράφω
    κ’ ένα ειδύλλιο έκαμα μονάχα.
    Το μόνον άρτιόν μου έργον είναι.
    Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
    πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
    κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
    ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
    Είπ’ ο Θεόκριτος· «Aυτά τα λόγια
    ανάρμοστα και βλασφημίες είναι.
    Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει
    νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
    Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
    τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
    Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο
    πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει.
    Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
    πρέπει με το δικαίωμά σου νάσαι
    πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
    Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
    και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.
    Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας
    που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης.
    Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
    τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.»

  25. Το ταξίδι τώρα ξεκίνησε Μιχάλη. Αν η πολιτική είναι αλλιώς, πρέπει να είναι αλλιώς και μετά τις εκλογές. Συνέχισε το ίδιο δυνατά και το ίδιο καθαρά και έντιμα

  26. Mihali i zwi einai mia mahi, kapote kerdizeis kapote haneis.. Simasia ehei oti agwnistikes timia kai kathara kai eheis 5000 filous pou tha s akolouthoume ..

  27. Μιχάλη, δε ξέρω αν η πολιτική είναι έτσι η αλλιώς. Ξέρω όμως οτι εισαι ο μόνος που παραδέχεσαι,δημοσίως, την ήττα σου. Δίχως δικαιολογίες και κλαψουρίσματα.Παραδέχεσαι ,μάλιστα, οτι πήρες την καθόλου τιμητική 17η θέση.(αν έχει και κανένα …που δεν το ξέρει, το μαθαίνει από σένα τον ίδιο) Αυτή η ομολογία σου,αυτή η παραδοχή σου ειναι ένας υμνος προς την αλήθεια και την αρετή,που δικαιώνει ολους αυτους που σε ψήφισαν. Να σου πω οτι η πολιτική είναι έτσι. Και οχι αλλιως,… σ αυτή την περίπτωση……

  28. Mihali mou zisame tin apogoitefsi ki emis mazi sou. omos na min apokardionese …isos hriazotan perissoteros hronos. tin epomeni fora sigoura nikitis ki emis panta dipla sou.
    afto sou to minima dihni posi poiotita ehis mihali mou ….

  29. η διαφορά του 17ου από τον 11ατο ηταν 1.500 σταυροί περίπου. Είναι ελάχιστη και αποτυπώνει περισσότερο “οργανωτικου” τυπου ατελειες και λιγότερο τη συνολική πολιτική δυναμική κάθε υποψηφίου. Και ασφαλώς δεν αυτο το κριτήριο για το πόσο τιμητική είναι ή όχι μια εκλογική μάχη, αλλά το πόσο έντιμη και καθαρή ήταν η προσπάθεια.
    Όπως έλεγε λοιπον και ο φιλος μου ο Ουινστον “Never, never, never give up!”

  30. ‎1. Η πολιτική φαίνεται να μήν είναι αλλιώς, όπως την θέλουμε. Το αποτέλεσμα αυτό αποδεικνύει.

    2. Η πολιτική όμως ΠΡΕΠΕΙ να είναι αλλιώς. Δεν γίνεται αλλιώς!!!

    Μιχάλη, είμαστε μαζί σου, και στα καλά, και στα δυσάρεστα. Μήν πτοείσαι.

    Πάμε μπροστά. Χάθηκε μια μάχη, όχι όμως ο πόλεμος. Χρειάζεται προσπάθεια για να μετατραπεί η πολιτική από αυτό που είναι σήμερα στο ‘αλλιώς’.

    Και για να συνεχίσω στο πνεύμα του συμπαθούς Ευτύχη, “Το μόνο πράγμα που χρειάζεται για να θριαμβεύσει το κακό, είναι οι καλοί άνθρωποι να μήν κάνουν τίποτα” – Edmund Burke.

  31. Michalis, exei ena saying “having lost sight of our objectives we double our efforts” pio dynati sto mellon kai eimaste mazi su!

  32. SOU EVXOMAI STIN EPOMENI EKLOGIKI ANAMETRSI NA PETYXEIS TIN STIXO SOU. O TOPOS MAS XREIAZETAI NEOUS POLITIKOUS SAN ESENA PLEON NA TON ANTIPOROSOPEVEI. SYNEXYSE TIN PROSPATHEIA SOU…..

  33. Den einai monon to nearon tis ilikias alla oi aksies kai to ithos tis katheautis proswpikotitas! Sigxaritiria akoma 1 fora. Simasia exei to taksidi kai oxi o proorismos. Ston opoio tha ftaseis sintoma, eimai sigouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *