Παγκόσμια πρωτιά: Ρουσφέτια με «090» μοιράζει ο Πρόεδρος!

Με έκπληξη παρακολούθησαν χιλιάδες τηλεθεατές χθες το μεσημέρι από το στούντιο μεσημεριανής τηλεοπτικής εκπομπής τον Πρόεδρο Χριστόφια να καταρρακώνει ό,τι έχει απομείνει από το κύρος της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του ίδιου του θεσμού.

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πλέον σε όλη της την έκταση, την αλλόκοτη προεκλογική τακτική του ΑΚΕΛ, που θέλει να αποπροσανατολίσει τον πολίτη από τις πραγματικές συζητήσεις και να εκβιάσει συναισθηματικά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Διότι άλλο είναι η ανθρώπινη συγκίνηση που μπορεί να καταλάβει τον καθένα μας σε μια ιδιαίτερη στιγμή και άλλο είναι το εμπόριο δακρύων στο οποίο εδώ και ένα μήνα συστηματικά προβαίνει ο πρόεδρος.

Από το Δάλι, κομματικές εκδηλώσεις και χθες σε μεσημβρινή εκπομπή, το τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας και λύσεων για να πάει η χώρα μπροστά, επιχειρείται να καλυφθεί με την επίκληση συναισθηματικών φορτίσεων. Κραυγές και κλάματα χρησιμοποιούνται για να καλυφθεί η ανασφάλεια που αισθάνεται σήμερα ο κάθε πολίτης για την πορεία της χώρας.

Το αποκορύφωμα, ήταν χτες, όταν ο Πρόεδρος επισημοποίησε και τα ρουσφέτια από τηλεοράσεως. Μετά τα email του κ. Κυπριανού και τα φαξ του προεδρικού γραφείου, χθες την ώρα της συνέντευξης, περνούσε στην οθόνη το εξής εκπληκτικό κείμενο: «Όσοι απευθυνθούν τηλεφωνικώς σήμερα στην εκπομπή, η παραγωγή θα δώσει όλα τα στοιχεία στο γραφείο του προέδρου για άμεση διαχείριση του ζητήματός τους».

Είναι μια παγκόσμια πρωτιά για την κυβέρνησή μας, να ασκεί κοινωνική πολιτική με όρους ριάλιτυ. Να λύνει θέματα σε όποιον προλάβει να σηκώσει το τηλέφωνο και να απευθυνθεί αντί στις υπηρεσίες του κράτους, στην τηλεόραση! Να καταργεί με αυτό τον τρόπο τις κοινωνικές υπηρεσίες και να ευτελίζει κάθε θεσμικό όργανο. Να αντιμετωπίζει τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα του λαού με όρους δημοπρασίας και εμπορικής προσφοράς. Τι γίνεται δηλαδή με όσους δεν κατάφεραν χτες να επικοινωνήσουν; Το ζήτημα τους ασφαλώς θα υποστεί την μη άμεση διαχείριση που προσέφερε ο κ. Χριστόφιας, αλλά την γραφειοκρατία;

Τα χθεσινά «τηλεοπτικά ρουσφέτια με 090», είναι ακόμη μια τραγική παραδοχή της χρεοκοπίας των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης. Οι κυπριακές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της πραγματικής ζωής, δεν έχουν απευθείας σύνδεση με το Προεδρικό και δεν προτίθενται να γίνουν μέρος του ακελικού σόου. Δεν είναι επαίτες να περιμένουν την εμφάνιση του προέδρου στα μεσημεριανά. Θα δώσουν τη δική τους απάντηση στις 22 Μαίου. Χωρίς αστική χρέωση.

Μιχάλης Σοφοκλέους

Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΣΥ Λευκωσίας

Λευκωσία, 12η Μαίου 2011

Posted in Άρθρα.

2 Comments

  1. Φτουυυ.. Έχασα τη μία ευκαιρία που είχα να εξυπηρετηθώ με αυτή την κυβέρνηση – ρε παιδιά άλλη φορά που γίνονται τέτοιες δηλώσεις live, στέλνετε ένα sms να καλούμε και εμείς!

  2. …mono stin kypro mpainei o astynomikos i allos ypallilos kyvernisis sta magazia tou kosmou kai ”psonizei” dixos na plirosei epeidi exoun mia thesi psili…… mono stin kypro odigoun motosykletes megalon kyvikon ta paidia astynomon troxeas dixos kranos kai otan dimiourgisoun kai atyxima fysika skepazete gia min anoikti poiniko mitroo oste o gios na mpei kai aftos sto dimosio gia na synexisti i paradosiaki roufiania !!! kai fysika otan kontepsi i afypiretisi kapoiou tha parei ”ena peripato” ton antikatastati tou gia na tou deiksi kai ton tropo kai to pou … i paradosi einai paradosi i monadiki pou emeine stin kypro TO MEGA ROUFIANEMA …i istoria, oi paradoseis ta ithi kai ethima einai parelthon !!!!
    AM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *