Η απολογία δεν μπορεί να είναι άλλοθι

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ο Πρόεδρος έριξε προχθές ένα «κατινίστικο» πυροτέχνημα και κατέφυγε στην ανθρωποφαγία, αφήνοντας εκτεθειμένους δεκάδες πολιτικούς του αντιπάλους. Επιχείρησε με αυτό τον τρόπο να κρύψει τα ουσιαστικά προβλήματα  του τόπου. Αυτό άξιζε μια έντιμη απολογία και αυτοκριτική.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν ψευδείς και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί του. Ιδιαίτερα έναντι του κ. Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος κατασυκοφαντήθηκε υπόγεια και υποβολιμαία.


Το δημόσιο αίσθημα θα ικανοποιηθεί μόνο αν παυθούν όσοι έλαβαν ανεργιακό


Από την ώρα που ο κώδικας πολιτικής ηθικής όπως τον εξέθεσε ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας αφορά τελικά τους δικούς του συνεργάτες, η απολογία δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπεκφυγή και κοροϊδία.  Το δημόσιο αίσθημα που καταρρακώθηκε, μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο αν ο πρόεδρος παύσει τους συνεργάτες του που επωφελήθηκαν ανεργιακού επιδόματος, όπως έχει δεσμευθεί. Αλλιώς η απολογία είναι ένα σκέτο άλλοθι.

Η πολιτική ηθική δεν μπορεί να είναι σαν το λάστιχο. Να ξεχειλώνει όταν πρόκειται ο Πρόεδρος να κατηγορήσει πολιτικούς του αντιπάλους και να μαζεύεται όταν αφορά δικούς του συνεργάτες. Αυτά είναι που απαξιώνουν οι πολίτες. Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουν.

Μιχάλης Σοφοκλέους

Posted in Άρθρα.

3 Comments

  1. Κοντά στα τόσα άλλα “για πρώτη φορά”, για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι το κόμμα είτε δια του προέδρου είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου εκπροσώπου του, δεν διστάζει να δίνει λανθασμένα στοιχεία, ακόμα και αριθμούς ή ποσοστά, χωρίς ίχνος αιδούς επειδή γνωρίζουν ότι δύσκολα διαψεύδονται. Τώρα την έπαθαν.

  2. Ο πανικός του ανθρώπου που βρίσκεται υπό μαζικών πυρών. Είναι ανθρώπινο αλλά όχι στα χαρακτηριστικά ενός “καθώς πρέπει” προέδρου. Για μένα η έγγραφη απολογία αποτελεί επαρκή μεταμέλεια. Εύχομαι να μην έχουμε στο μέλλον οτιδήποτε παρόμοιο ξανά.

  3. ρε μιχάλη εννα βάλεις πούποτε το βιογραφικό σου οξά; μόνο ότι είσαι γιος του τάκη και της ανθής μπορώ να βρω που τούντο μλογκ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *