Προεδρικός Μαοϊσμός

maoΈχω γράψει πολλές φορές ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας τοποθετείται συχνά δημοσίως όχι ως πρόεδρος μιας δυτικού τύπου δημοκρατίας, αλλά αντιμετωπίζοντας όλους ανεξαίρετα τους πολίτες ως μέλη του ΑΚΕΛ. Και έχω δώσει πολλά παραδείγματα. Μερικά από αυτά ήταν οι τοποθετήσεις του για να μην προσβάλλονται οι αναθέσεις προσφορών διότι όλοι θα πάρουν, το επιχείρημα να μην φωνάζουμε για το Κατάρ παρά το πέπλο μυστηρίου, διότι υπάρχουν καλά κομμάτια για όποιον θέλει, στην τοποθέτηση του υπέρ του Ρωσικής πρότασης για την ασφάλεια παρακάμπτοντας την Ευρώπη, στην απειλή που εκτοξεύτηκε κατά του κ. Ορφανίδη ότι οι νόμοι που καθορίζουν την ανεξαρτησία του μπορούν να αλλάξουν, στην λογική ότι θα λυνόταν το Κυπριακό επειδή ήταν φίλοι με τον κ. Ταλάτ και τόσα άλλα.

Το τι γίνεται όμως τις τελευταίες μέρες, καθιστά τον φόβο για την αδυναμία του προέδρου να διαχωρίσει το κράτος από ένα συμπαγές κομμουνιστικό κόμμα, τρόμο πραγματικό. Και παραθέτω αυτούσιες πέντε δηλώσεις του κ. Χρισόφια που έγιναν την τελευταία και μόνο εβδομάδα (Οι πρώτες τρεις από την συνέντευξη στον Φιλελεύθερο).

  1. Για το Κατάρ: «Αυτά τα θεωρώ μεγάλες ύβρεις για τον εαυτό μου. Αν έχω κάτι και παινεύομαι για τον εαυτό μου μέχρι να πεθάνω είναι οι άδειες τσέπες μου και το καθαρό μου μέτωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με λοιδορεί και να λερώνει το όνομα μου με αυτόν τον χυδαίο τρόπο»
  2. Για τον Μιλτιάδη Νεοφύτου: «Όποιος έχει σχέσεις μαζί μου πρέπει να μαυροπινακιστεί δηλαδή; Λυπούμαι ειλικρινά. Ο άνθρωπος ανέλαβε επαγγελματικά το σπίτι μου. Και τον παρακάλεσα να το αναλάβει διότι ο άνθρωπος δεν αναλαμβάνει έτσι ψευτοδουλειές… Έλεος και ντροπή. Έχουμε χάσει το μέτρο»
  3. Για την Ocean Tankers: “Όσον αφορά την χορηγία της εταιρείας προς την ομάδα της Ομόνοιας αυτό είναι κάτι που δεν γνώριζα αν θα έδινε χρήματα στην ομάδα.”
  4. Για την ανάλυση στο blog του Reuters:  “θα ήθελα να κάνω μια έκκληση στα Μέσα Επικοινωνίας τα δικά μας τουλάχιστον, να μην γίνονται μεταφορείς και πομποί αυτών των προβοκατσιών»
  5. Για τις δηλώσεις του κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους: “εάν αναφέρθηκε και σε μένα το θεωρώ ύβρη και παραβίαση κάθε δεοντολογίας και από το σταθμό που έχει μεταδώσει κάτι τέτοιο και από τον κ. Σοφοκλέους».

Ούτε η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν ζητά την προστασία που απαιτεί ο κ. Χριστόφιας


Συνοψίζοντας, ουδείς δικαιούται να σχολιάζει οτιδήποτε, διότι αυτό είναι ύβρις απέναντι στον Πρόεδρο! Για το Κατάρ είμαστε όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι για την διαφάνεια που ακολουθήθηκε. Ο κ. Νεοφύτου είναι ο καλύτερος εργολάβος και παίρνει τις παραπάνω δουλειές. Κανένας μικροεργολάβος, ακόμη και Ακελικός, δεν μπορούσε να φτιάξει το σπίτι του προέδρου γι΄αυτό και ο “καημένος” τον παρακάλεσε τον κ. Νεοφύτου. Ήταν σύμπτωση και τυχαία η χορηγία της Ocean Tankers την ώρα που έπαιρνε την δουλειά με το νερό. Έχουμε υποχρέωση ως Κύπριοι να μποϋκοτάρουμε τα ξένα ΜΜΕ όταν αυτά κακολογούν τον πρόεδρο. Η Κύπρος όλη δεν είναι ένα απέραντο παράνομο καζίνο, αλλά ακόμη και αν είναι, το κράτος δεν έχει ιδέα γι’ αυτό, εφόσον έτσι προσβάλλεται ο πρόεδρος!

Ομολογώ ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει βρει μια μοναδική μέθοδο με μοναδικά επιχειρήματα για να απαντά σε εύλογα ερωτήματα που του απευθύνονται. Διότι ουδείς ποτέ κατηγόρησε ή υπονόησε ότι ο ίδιος πλουτίζει παράνομα από την εξουσία. Αυτός όμως μονίμως απαντά σε πρώτο πρόσωπο. Το παίρνει πάνω του γιατί θεωρεί προφανώς ότι ο κ. Χριστόφιας ως πρόεδρος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η ιερή αγελάδα. Όπως δηλαδή προστατεύουν τα κομμουνιστικά κόμματα τους ηγέτες τους. Και εφόσον την ιερή αγελάδα “απαγορεύεται” να την σχολιάζουμε, μεταθέτει όλες τις σκιές πάνω του και τις προσωποποιεί. Ζητά μάλιστα να μην μεταδίδεται οτιδήποτε πιθανόν να χαλάσει την προσωπική του εικόνα. Ούτε η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν ζητά την προστασία που απαιτεί ο κ. Χριστόφιας από τους πολίτες, τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ!

Στις 18 Μαίου του 1967 ο Λιν Μπιάο, συνεργάτης τότε του Μάο Τσε Τουγκ που αργότερα είχε ανακηρυχθεί προδότης, είχε εκστομίσει το ιστορικό “Ο πρόεδρος Μάο είναι ιδιοφυής και ότι λέει είναι πραγματικά θαυμάσιο. Μια λέξη του προέδρου υποσκελίζει σε νόημα δεκάδες χιλιάδες δικών μας λέξεων!”. Αν αυτό κάτι σας θυμίζει, υπενθυμίζω ότι στην Κίνα μέχρι και σήμερα απαγορεύεται η πρόσβαση σε 18,000 ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το BBC News, αλλά και όσες σχετίζονται με το Θιβέτ ή την τραγωδία στην πλατεία Τιενανμεν…

Posted in Άρθρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *