Πολιτική, από την αρχή

apotinarxiΟμολογώ ότι δεν ήταν καθόλου αβίαστη αυτή η απόφαση. Θέλω να πιστεύω ότι ξέρω και τα καλά και τις αδυναμίες μου. Μπορεί να μην είμαι ο πιο… «κοινωνικός» άνθρωπος του κόσμου, το είδος του πολιτικού που θα τρέχει ακατάπαυστα τις εκδηλώσεις και τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Έχω μάθει όμως να εργάζομαι σκληρά και να φέρνω αποτελέσματα. Κυρίως, έχω μάθει να μιλώ και να πράττω καθαρά, να παίρνω ξεκάθαρες θέσεις, να μην κρύβομαι, να λειτουργώ πάντα στο φως.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές, για τρεις βασικούς λόγους. Θέλοντας να αντιπροσωπεύσω συμπολίτες μου που σήμερα αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται επαρκώς. Αλλά και ανθρώπους της παράταξης μου που πιστεύουν στην κεντροδεξιά και τις αξίες της. Όλους όσους συμμερίζονται την άποψη ότι η πολιτική πρέπει να είναι, με πράξεις, ανοικτή στην κοινωνία, ανοικτή στην οικονομία, ανοικτή στην αλλαγή.

Ο πρώτος λόγος, είναι γιατί μπορώ να εκπροσωπήσω τον παραγωγικό και δημιουργικό Κύπριο πολίτη. Όσους θέλουμε ένα κράτος, με δικαιώματα, υποχρεώσεις, αξιόπιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Ένα σύγχρονο κράτος που θα προσφέρει μια καλύτερη ζωή στους πολίτες του και θα δημιουργεί πραγματικές ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να πετύχουν στον τόπο τους.


Ναι, θα είμαι υποψήφιος. Και θέλω να σας πω το γιατί.


Μπορώ να δίνω και να κερδίζω μάχες για να υπερασπιστούμε τις θυσίες που κράτησαν την Κύπρο όρθια στην περιπέτεια που ζήσαμε. Κυρίως, για να συμβάλω στον μεγάλο αγώνα για να πετύχουμε μια διαφορετική και πολύ καλύτερη επόμενη ημέρα για την πατρίδα μας. Αξίζουμε την καλύτερη Κύπρο. Αξίζουμε ένα κράτος πρότυπο. Στο χέρι μας είναι.

Ο δεύτερος λόγος, είναι γιατί μπορώ να συνεισφέρω στην προσπάθεια να πετύχουμε έναν έντιμο και σωστό συμβιβασμό στο Εθνικό μας θέμα. Να δώσουμε στην Κύπρο μας την θέση που της αξίζει στην περιοχή, την Ευρώπη, τον σύγχρονο κόσμο.

Τώρα είναι η ώρα της σιωπηλής πλειοψηφίας. Όλων όσων δεν είναι προκαταβολικά ταγμένοι υπέρ της αποδοχής ή της απόρριψης της όποιας λύσης. Η πατρίδα μας έχει σοβαρό ρόλο να διαδραματίσει. Για το καλό του τόπου μας, του έθνους μας, του καθενός από εμάς. Xρειάζεται σήμερα να ταχθούμε όλοι δίπλα στον πρόεδρο και την μεγάλη προσπάθεια που κάνει. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, που θα είναι ευλογία αν πετύχει και πρέπει να πετύχει σωστά. Το αποτέλεσμα θα το κρίνουμε ψύχραιμα, όταν το έχουμε.

Ο τρίτος λόγος, είναι ότι μπορώ να συνεισφέρω για να αλλάξουμε τα πράγματα στην πολιτική. Να κάνουμε, μαζί, μια βελούδινη πολιτική επανάσταση. Με σοβαρότητα όμως και χωρίς λαϊκισμούς και συνθήματα. Επί της ουσίας. Με πιο σύγχρονους θεσμούς, μεγαλύτερη κοινωνική λογοδοσία. Η βουλή με τους πολίτες δεν μπορούν να παραμένουν σε διάσταση. Πρέπει να «παντρευτούν» ξανά.

Είναι τιμή μου να έχω το βήμα και να μπορώ να εκπροσωπώ τις ιδέες και τις αξίες μου. Ανθρώπους που έχουν απόψεις και οράματα, που εργάζονται σκληρά για το μέλλον της Κύπρου. Αλλά και ανθρώπους που ενστερνίζονται τις ιστορικές αρχές του Δημοκρατικού Συναγερμού και την κληρονομιά του Γλαύκου Κληρίδη. Θα ήταν φυγομαχία να μην συμμετάσχω στην μάχη για την  επικράτηση τους. Από μάχες και από δύσκολα, δεν έκανα ποτέ πίσω.

Πιστεύω βαθιά ότι η πραγματική πολιτική είναι αλλιώς. Η πολιτική πρέπει να φέρνει αποτέλεσμα για τον πολίτη και να μας κάνει περήφανους. Αυτό που μαζί με πάνω από πέντε χιλιάδες συμπολίτες μου αγωνιστήκαμε να πείσουμε πριν από πέντε χρόνια, είναι σήμερα πιο αναγκαίο και πιο επιτακτικό.

Αγωνίζομαι για την πολιτική που ασκείται σοβαρά και υπεύθυνα. Νοιώσαμε, με τον χειρότερο τρόπο, το πόσο η πολιτική επηρεάζει τη ζωή μας. Είναι η ώρα, να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή.

Ζητώ από όσους συμμερίζονται όσα εκπροσωπώ, να είμαστε μαζί σε αυτή τη μάχη. Να δώσουμε την ψυχή μας. Αξίζει. Μπορούμε να φέρουμε το διαφορετικό και το καινούργιο. Το πιστεύω.

Μιχάλης Σοφοκλέους

Posted in Άρθρα.

2 Comments

  1. Πες μας και για το ωράριο των κατ/των να δούμε αν θα πιστέψουμε στις ιδέες και στις αξίες που υποστηρίζεις.Το κόμμα που ανήκεις είναι υπέρ της Κυριακής χωρίς να λαμβάνει υπόψη εμάς τους μικρομεσαίους. Τι θα κάνεις για μας?Για τις οικογένειες μας ?ΕΚΤΩΣ και αν νοιάζεσαι και εσύ για τους δυο γνωστούς γέρους επιχειρηματίες.
    Εσύ ο ίδιος λες για πάντρεμα της Βουλής με τους πολίτες. Γιατί ο δησυ δεν ακούει την Βουλή?

  2. Πολύ καλα τα λέτε κ. Σοφοκλέους, οι πολίτες όμως θα τιμωρήσουν τα μεγάλα κόμματα. Θα ειςτε κι εςεις θύμα των δικών τους λαθών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *