7.217 Πρωταρχικές Υποχρεώσεις

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κάθε φίλο και συμπολίτη μου που τις τελευταίες ημέρες επικοινωνεί μαζί μου για να εκφράσει είτε την ικανοποίηση είτε τις προσδοκίες του σχετικά με τα καθήκοντα που αναλαμβάνω ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Απέναντι στην πατρίδα μου, τον εαυτό μου, την επαρχία μου τη Λευκωσία και – κυρίως – στους 7.217 συμπολίτες που με εμπιστεύθηκαν για να τους εκπροσωπήσω, έχω την υποχρέωση να δώσω ότι καλύτερο μπορώ στον χρόνο που απομένει, για να ανταποκριθώ σε αυτό που περιμένουν από εμένα.

Μπαίνω στη βουλή με όλο μου τον εξοπλισμό: τις αξίες και τις θέσεις που σταθερά πρεσβεύω και από τις οποίες με γνωρίζετε. Με πλήρη επίγνωση των πολλών ευθυνών και των μεγάλων απαιτήσεων που – δικαίως – έχει από τον καθένα από εμάς ο κόσμος. Με πίστη στην ανάγκη η πολιτική να είναι, με πράξεις, ανοικτή στην κοινωνία, ανοικτή στην οικονομία, ανοικτή στην αλλαγή. Και με γνώμονα τους 3 βασικούς στόχους που θέλησα εξ αρχής να υπηρετήσω, στη βάση των οποίων ζήτησα την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές:

  1. Να εκπροσωπήσω τον παραγωγικό και δημιουργικό Κύπριο πολίτη, τους νέους και τη σιωπηλή πλειοψηφία αυτού του τόπου.
  2. Να συνεισφέρω στην προσπάθεια να πετύχουμε έναν έντιμο και σωστό συμβιβασμό στο Εθνικό μας θέμα.
  3. Να αλλάξουμε τα πράγματα στην πολιτική. Μια αλλαγή ουσίας, χωρίς λαϊκισμούς και συνθήματα, χωρίς μισόλογα και συμβιβασμούς σε ό,τι μας πληγώνει.

Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Πολλές φορές τη συμμερίζομαι απόλυτα. Γνωρίζω ακόμη ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει απομακρυνθεί από την πολιτική και νοιώθει απέχθεια. Τίποτα όμως δεν θα αλλάξει από απόσταση. Εάν θέλουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά ιδεών, εάν θέλουμε τις αναγκαίες ριζικές μεταρρυθμίσεις και εάν απαιτούμε αλλαγές ουσίας για να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή, θα πρέπει να το παλέψουμε οι ίδιοι.

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα ξανά να ευχαριστήσω όσους με πίστεψαν, όσους εργάστηκαν μαζί μου από τον καιρό της ΝΕΔΗΣΥ, της Πρωτοπορίας και των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που ακολούθησαν σε εθνικό επίπεδο. Όλους όσους, αξιωματούχους ή μη,  συνεργαστήκαμε τόσο αποτελεσματικά στην Κυβέρνηση. Τους φίλους μου και την οικογένειά μου που δεν με εγκατέλειψαν ποτέ, παρά τις δυσκολίες, ιδιαίτερα αυτές των τελευταίων χρόνων. Τους ανθρώπους με τους οποίους στην πορεία χαθήκαμε. Ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε.

Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και στο κόμμα μου και τον Πρόεδρό του. Στην Σάββια Ορφανίδου και τη Ξένια Κωνσταντίνου με τις οποίες μπαίνουμε μαζί στη βουλή, αλλά και όλη την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια σε όσους σήμερα αποχωρούν και στον κ. Κασσίνη, σιδερένιος. Χρειαζόμαστε όλοι μια νέα αρχή και ελπίζω η σημερινή μέρα να τη σηματοδοτεί.

Από την πλευρά μου, η διαβεβαίωση που μπορώ να δώσω είναι ότι θα δώσω το άπαν των δυνάμεων μου για να πετύχουμε. Ότι θα στηρίζω αταλάντευτα αυτό που πιστεύω. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης των ιδεών μας. Ακόμη και αν αυτό κάποιες φορές σημαίνει σύγκρουση ή διαφωνία. Αυτό πιστεύω είναι το καθήκον απέναντι στην πατρίδα και τους συμπολίτες μου. Αυτό είναι η υποχρέωση απέναντι στην παράταξή μας και την ιστορία της.

Με απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης τιμής και της τεράστιας ευθύνης, θα βάλω τα δυνατά μου για να τιμήσω όσους με εμπιστεύθηκαν. Τώρα, είναι ξανά ώρα σκληρής δουλειάς. Και στο τέλος, όλοι μας, αξίζουμε να κριθούμε από το αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ,

Μιχάλης

 

Posted in Άρθρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *